Saldo kartupeļu biezenis ar gaļas un biešu bumbiņām

Sastāvdaļas:

Biezenim:

  • 1 kg saldo kartupeļu;
  • 30 g sviesta;
  • Šķipsniņa sāls;
  • 1 tējkarote kaltēta vai svaiga timiāna.

Gaļas biešu bumbiņām:

  • 500 g maltas liellopa gaļas;
  • 1 vārīta biete;
  • Šķipsniņa sāls;
  • ½ tējkarote timiāna;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • ½ tējkarote sarkanās paprikas pulvera.


Pagatavošana:

Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, uzvāra un pēc tam nokāš. Kad kartupeļi atdzisuši līdz aptuveni 40°C, tiem pievieno sāli, sviestu, timiānu un visu sablendē, līdz izveidojas biezenis. Bieti sarīvē un sajauc ar liellopa gaļu un sāli, sarkanās paprikas pulveri un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Veido bumbiņas. Bumbiņas cep sakarsētā pannā vai krāsnī uz cepamā papīra (15 minūtes 190°C).

Saldo kartupeļu biezeni pasniedz ar biešu – gaļas bumbiņām.